Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 19 Ian 2013 | 10248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g hrișcă;
  • 600 g spată de porc;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi (150 g);
  • 80 g țelină (o felie potrivită);
  • 1 ardei kapia roșu;
  • 200 g varză roșie (1/4 dintr-o varză mică);
  • 50 mL bere;
  • 1 căpățână mică de usturoi;
  • cimbru;
  • boia dulce;
  • chili întreg;
  • o legătură de mărar;
  • Delikat;
  • ulei de floarea sorelui;
  • piper;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom):

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore. 

Se pregătesc legumele:

- ceapa și ardeii se toacă mărunt;

- morcovii și țelina se dau la răzătoare;

- varza se taie fâșii. 

Carnea se spală și se taie cuburi. 

Se condimentează cu boia dulce, cimbru, sare și piper. 

Se lasă la rece circa 30 minute.   

Carnea condimentată se prăjește într-o tigaie în puțin ulei, după ce s-a rumenit se adaugă un strop de bere, un chili uscat și se lasă pe foc circa 10-15 minute.  

Într-o tigaie adâncă, poate fi wok, se pune puțin ulei de floare soarelui iar după ce s-a încălzit se călește circa 1 minut ceapa, se adaugă apoi morcovii și țelina iar dupa alte 2 minute, varza. 

Se adaugă hrișca strecurată. 

Carnea se adaugă peste amestecul de hrișcă și legume. 

Spre final se adaugă ardeii și usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt. 

Se condimentează după gust cu puțin Delikat, sare și piper.

La final se presară mărar fin tocat.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca